VRSTE TOPLOTNIH ČRPALK

Za dobavo in montažo toplotne črpalke  pokličite ali izpolnite obrazec za povpraševanje.

TOPLOTNA ČRPALKA zrak-voda pridobiva vir energije iz zraka z delovanjem toplotne črpalke pa jo odda v ogrevalni sistem. Predmetna toplotna črpalka je najbolj pogosta izbira , saj so investicijski stroški nižji kot pri ostalih, z njo pa je mogoče v celoti pokriti različne velikosti objektov (enodružinske hiše, večstanovanjski objekt, poslovni prostori, delavnice, itd.), kjer je potreba po moči s strani uporabnika velika. Za montažo niso potrebna nikakršna dovoljenja, sama montaža pa je relativno preprosta in hitra. Toplotne črpalke zrak-voda so primerne za vse vrste ogreval kot tudi za radiatorski sistem, kjer je potrebno dosegati višji temperaturni režim do 65 stopinj celzija.

TOPLOTNA ČRPALKA zemlja-voda pridobiva energijo iz zemeljskega kolektorja ali geosonde (vertikalna sonda) ter jo z opravljenim delom toplotne črpalke  odda v ogrevalni sistem s katerim ogrevamo in hladimo objekte. Vir energije za  toplotno črpalko je potrebno zagotoviti z ustrezno velikostjo zemeljskega kolektorja ali geosonde, s katerim dosegamo želeno učinkovitost (COP) toplotne črpalke. Toplotne črpalke zemlja/ voda  so primerne  za vse vrste ogreval, vključno z radiatorskim, kjer pa nas v večini primerov omejuje velikost kolektorja ali geosonde ter posledično višja investicija.

TOPLOTNA ČRPALKA voda-voda pridobiva energijo iz podtalne vode in jo z opravljenim delom toplotne črpalke odda v ogrevalni sistem s katerim ogrevamo in hladimo prostore objekta. Prednost toplotnih črpalk voda-voda je konstanten temperaturni nivo podtalne vode (7- 12 stopinj celzija) in visoka energetska učinkovitost (COP > 4) pri nizkotemperaturnem režimu. Toplotna črpalka voda-voda ima zahteve po veliki količini talne vode, ki je odvisna od moči toplotne črpalke  glede potreb posameznega objekta. Višina začetne investicija je sorazmerno visoka in odvisna od globine talne vode, saj potrebujemo črpalno in ponikalno vrtino ter opreme vrtine do kotlovnice.

 

                                                                              

IMG 0930                         IMG 0931

Kompakta zunanja enota toplotne črpalke zrak-voda.                           Kotlovnica toplotne črpalke zrak-voda s pretočno pripravo sanitarne vode in solarnim sistemom

 

                             

Kotlovnica toplotne črpalke zemlja-voda (geosonda)                               Kotlovnica toplotne črpalke zrak-voda

 

                                                              

Kotlovnica in toplotna črpalka voda-voda                                              Kotlovnica in toplotna črpalka zemlja- voda (zemeljski kolektor)

Za dobavo in montažo toplotne črpalke  pokličite ali izpolnite obrazec za povpraševanje.